19.2.2020. 13:48
2
"Ako je Željku Komšiću stalo do ove zemlje, onda ga pozivam da podnese ostavku!"
Sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine okončana je nakon samo deset minuta, a medijima se na press konferenciji obratio Milorad Dodik.

Piše: Haris Ahbabović

Ovo je bilo prvo zasjedanje nakon što je Narodna skupština RS-a usvojila zaključke koji se odnose na Ustavni sud BiH. Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u medijskim istupima najavio je da predstavnici RS u državnim institucijama neće učestvovati u odlučivanju o bilo kakvim pitanjima dok se ne osigura odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, prenosi Avaz.

"Pokušao sam da predložim izmjene dnevnog reda tako što sam predložio da se tačka kojom bi se utvrđivala odgovornost predsjedavajućeg gospodina Komšića zato što je izmanipulisao predsjednika Evropskog suda za ljudska prava i javnost BiH, prekršio Ustav, vezano za imenovanje novih sudija Ustavnog suda BiH. Moj prijedlog koji je bio obrazložen i dostavljen, podrazumijeva činjenicu da gospodin Komšić kao predsjedavajući Predsjedništva BiH prekršio član  5.3 i 6.1 A Ustava BiH i Poslovnik o radu Predsjedništva te svjesno nečinjenjem prekršio odredbu Ustava koje se odnose na nadležnosti Predsjedništva i obaveze konsultacija predsjednika Evropskog suda za ljudska prava sa Predsjedništvom BiH", rekao je danas Dodik.

"Moj cilj je da se utvrdi odgovornost u ovoj zemlji. Dakle, možete ako imate dva člana Predsjedništva, možete da preglasate treći konstitutivni narod i trećeg člana, možete da prekršite Ustav, da obmanite predsjednika Evropskog suda za ljudska prava i da se nikakava odgovornost ne može utvrditi. Mislim pristojno da gospodin Komšić, ukoliko ima moralnog digniteta i ukoliko mu je stalo do zemlje koju on tako pokušava žučno zastupa, da naravno podnese ostavku", dodao je Milorad Dodik.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.