20.2.2020. 15:14
0
Federalni premijer ovlašten za odgovor Abraham Grupi
Federalna vlada se na sjednici u četvrtak u Mostaru upoznala s informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o statusu privrednog društva „Aluminij" d.d. Mostar.

Premijer Federacije BiH ovlašten je da uputi pismo/odgovor M.T. Abraham Group S.A. u partnerstvu sa China Machinery Engineering Corporation&China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering &Construction Co., Ltd na njihov dostavljeni „Konačni memorandum za uzimanje u zakup Aluminija d.d. Mostar načinjen od Aluminij Industries d.o.o., dio M.T. Abraham Group S.A. u suradnji sa China Machinery Engineering Corporation&China Nonferrous Metal Industry Foreign Engineering& Construction Co. Ltd“ datiran na 12. 12. 2019. o njegovom neprihvaćanju i razlozima neprihvaćanja, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Sve interesne strane i sudionici u procesu odlučivanja i upravljanja, a posebno predstavnici uime državnog kapitala gospodarskom društvu Aluminij d.d. Mostar, obvezni su da osiguraju maksimalnu zaštitu radnika i imovine gospodarskog društva i ubrzaju procese iznalaženja rješenja za pokretanje proizvodnje u gospodarskom društvu Aluminij d.d. Mostar, dodaje se u priopćenju.

Kako je navedeno u informaciji, Vlada niti može davati u najam, niti naplaćivati zakupninu dioničkog društva, niti preuzimati bilo kakve dugove i njihovu otplatu. Nadalje, u skladu s predloženim iznosom zakupnine po Ugovoru u zakupu, za otplatu dugova bilo bi potrebno 450 do 1.000 godina. Vlada Federacije BiH ne može dati Aluminij Industries d.o.o. ekskluzivno pravo kupiti čitavu tvornicu, njezinu mehanizaciju, ime brenda, zemlju i svako drugo intelektualno vlasništvo tijekom prvih 55 godina od razdoblja zakupa na 30 godina.

Također, navedeno je da Vlada Federacije BiH, niti ima nadležnosti, niti može ugovarati bilo kakve uvjete za plaćanje najma, te da nema nadležnost niti može ispuniti uvjete predložene ugovorom, a u skladu s propisima koji reguliraju državnu pomoć, poresku politiku, izdavanje dozvola i licenci itd., rečeno je u informaciji Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.


(Fena)

Novalic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.