20.2.2020. 17:28
0
Dodik se žalio i ambasadoru Kine u BiH: Oni su bespravno zašli u imovinu RS-a
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Jijem Pingom.

Dodik je informirao ambasadora Kine o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda  BiH o poljoprivrednom zemljištu, naglasivši da je ta odluka bez pravnog i ustavnog osnova uperena protiv Republike Srpske i njenih interesa.

„Tim potezom oni su bespravno zašli u imovinu Republike Srpske i donijeli odluku da se zemljište prenese na nivo BiH, iako u Ustavu jasno piše da BiH nema imovinu i da ona pripada entitetima. Zbog toga nećemo prihvatiti tu odluku i nećemo učestvovati u odlučivanju u zajedničkim organima dok se ta odluka Ustavnog suda ne poništi“, dodao je član Predsjedništva BiH naglasivši da se u BiH godinama krši međunarodno pravo. 

Ambasador Kine Ji Ping je istaknuo da ne pozdravlja miješanje u unutrašnje poslove drugih zemalja i izrazio nadu da će se i unutar BiH naći rješenje koje uvažava pravo i Ustav. 

Ambasador Kine je zahvalio članu Predsjedništva BiH koji je među prvima uputio pismo podrške kineskom predsjedniku Xiju Jinpingu i kineskom narodu u borbi za saniranje epidemije coronavirusa koji je zahvatio pojedine dijelove Kine. 

Član Predsjedništva BiH i kineski ambasador razgovarali su i o unapređenju saradnje BiH i Kine na svim nivoima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.