21.2.2020. 12:20
0
"Država BiH mora sankcionisati organizatore promocije filma o Draži Mihailoviću"
Promociju filma o Draži Mihailoviću, u organizaciji stranke Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, u Prijedoru Nezavisni blok smatra sramotom i još jednom uvredom za žrtve.

Paradiranje u četničkim uniformama, noseći fotografije Mihailovića, ali i još jednog ratnog zločinca - Ratka Mladića, javna je bruka, antidemokratski i anticivilizacijski čin koji
potvrđuje nuždu da Visoki predstavnik nametne zakon o negiranju genocida i ratnih zločina.

Također, pozivamo ministra sigurnosti, institucije za provođenje zakona i Tužilaštvo BiH da se hitno reaguju i sankcionišu organizatore i skupove koji evidentno je šire mržnju i
vraćaju nas u vrijeme straha i sukoba. 

"Ovaj Nenad Stevandić, državni zastupnik, i koalicioni saradnik Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, organizator promocije ovog sramnog pamfleta, politička je kreatura koja može egzistirati samo u živom blatu etničkih podjela i korupcije, a što je mantra vladajuće koalicije, čiji je Stevandić priljepak", izjavio je Edib Smolo, generalni sekretar Nezavisnog bloka.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.