21.2.2020. 15:28
2
"Pozivam Bakira da razgovaramo o ovoj situaciji, ako hoće. Nemoguće je okretati glavu od jednog naroda i republike"
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon današnje sjednice Izvršnog komiteta stranke koju vodi rekao da je ovo jedan od najtežih trenutaka za Republiku srpsku nakon Dejtonskog sporazuma, te dodao da RS neće dozvoliti razgradnju, prenosi Avaz.

- Izvršni komitet SNSD-a ostaje snažno pri podršci odlukama NSRS. Smatramo da je neophodno da se dođe do poštovanja Ustava u BiH, te da se radi na održavanju sastanaka sa svim političkim partijama. Za to je zadužena popredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, da izvrši kordinaciju sa političkim partijama u RS i to preko vikenda, a Nikola Špirić i Radmanović imaju taj isti zadatak sa partijama u Federaciji BiH - naveo je on na konferenciji za novinare.

Rekao je da će SNSD u narednih 10 dana održati opštinske i gradske odbore kako bi se informisali o svemu.

- Zadužili smo Radovana Viškovića da finalizira dogovore sa Mićom Mićićem - dodao je Dodik.

Istakao je da treba očuvati jedinstvo.

Dodik je pozvao predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na razgovore.

- Pozivam Bakira da razgovaramo o ovoj situaciji, ako hoće. Nemoguće je okretati glavu od jednog naroda i republike, bilo bi dobro da se razgovor obavi što je prije moguće. Nisam optimista što se tiče rezultata, ali moramo razgovarati – kazao je, između ostalog, Dodik.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.