24.2.2020. 11:01
0
Brojni požari na otvorenom na području Banje Luke
Banjalučki vatrogasci su tokom prošle noći spriječili širenje velikog požara na području Ledenica, gdje je gorjelo 50 hektara šumskog rastinja i šume.

Jak vjetar prijetio je da vatra zahvati i kuće koje se nalaze na tom prostoru ali su vatrogasci zajedno sa mještanima uspjeli da ih odbrane - saopćeno je iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Proteklog vikenda vatrogasci su intervenisali na više lokacija na širem području Banje Luke zbog nekontrolisanog širenja vatre, izazvane paljenjem niskog rastinja.

- Od dvadesetak intervencija ovog vikenda u sedam slučajeva riječ je o požarima na otvorenim prostorima, na široj teritoriji grada od Čokorskih polja, Rekavica pa do Ledenica – ističu u Odsjeku.

Zbog sve učestalijih požara niskog rastinja na području grada i prigradskih naselja, vatrogasci apeluju na građane da se u čišćenju svojih domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

- S obzirom na to da je ovo period kada većina sugrađana izvodi radove u dvorištima i na imanjima, molimo sugrađane da ne pale vatru na otvorenom i da je ne ostavljaju bez nadzora, a naročito pri jakim naletima vjetra, što može prouzrokovati brzo širenje požara i dovesti do povećanja površine zahvaćene požarom – kažu u nadležnom Odsjeku.


(Fena)

Pozar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.