26.2.2020. 20:03
0
Radončić: Institucije odgovorno postupaju prema mogućoj pojavi koronavirusa
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je danas novinarima u Sarajevu da su sve nadležne institucije u entitetima Bosne i Hercegovine, kantonima i gradovima, veoma odgovorno prišle problemu pojave koronavirusa i mogućeg obolijevanja u BiH - od pitanja nabavke testova na virus do pripreme smještajnih izolacionih kapaciteta.

Uz napomenu da ta problematika nije u nadležnosti Ministarstva sigurnosti, već Ministarstva civilnih poslova, Radončić se pozvao na ono što je izrečeno na današnjem dugom sastanku predstavnika institucija kod nadležnih iz zdravstvenog sektora, kada je od stručnjaka, kaže, čuo da je riječ o gripi koja nema tako alarmantne smrtne posljedice kako se u medijima predstavlja.

Prema onome što je rečeno na sastanku, dodao je Radončić, nadležni će učiniti sve da situaciju drže pod kontrolom, što se između ostalog odnosi na precizne instrukcije graničnoj policiji od nadležnih iz zdravstvenog sektora.

Ministar sigurnosti BiH ističe da je potpuno siguran da će institucije odgovoriti zadatku.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.