27.2.2020. 20:07
4
Pobjeda Nane Fate Orlović - počelo iznošenje stvari iz crkve sagrađene u njenom dvorištu
Danas je u Konjević Polju počela akcija iznišenja stvari iz crkve koja je igrađena na dvorištu Fate Orlović. Objekat se prazni kako bi mogao biti izmješten na drugu lokaciju, a akcija se vršila uz policijsko osiguranje i nadzor.

Fata Orlović je tako uspjela u svojoj borbi, nakon što je Evropski sud za ljudska prava donio presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz njenoga dvorišta.

Crkva je izgrađena od strane Srpske pravoslavne crkvene opštine na imovini koju su podnositelji prijave, tačnije Fata Orlović, bili prinuđeni napustiti tokom Domovinskog rata. Rok za izvršenje presude istječe 1.aprila ove godine.

U vrijeme kada je Fata Orlović napustila svoju imovinu, sa njom je bilo sedmoro djece kao i njen muž Šaćir, koji je pogubljen tokom agresije na BiH u prethodnom ratu.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.