2.3.2020. 19:52
0
MUP: RS nema kapacitete za organizovanje prihvatnih centara za migrante
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) potvrdili su danas da aktivno prate situaciju sa migrantskom krizom i preduzimaju mjere kako bi adekvatno odgovorilo na povećan priliv migranata, a sve u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

-Institucije BiH još uvijek nemaju strateški pristup u rješavanju problema migranata u BiH, a teško da će naći brzo i adekvatno rješenje kojima će se riješiti dolazak migranata koji su ovih dana krenuli iz Turske – navodi u saopćenju MUPRS-a.

Podsjećaju da je stav Vlade, da taj bh.entitet nema kapacitete za organizovanje prihvatnih centara za migrante na svojoj teritoriji.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.