4.3.2020. 8:11
0
Šulić iz SNSD-a izabran za potpredsjednika NSRS iz reda Bošnjaka
Denis Šulić iz Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) izabran je sinoć za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) iz reda bošnjačkog naroda. Za Šulića je glasalo 50 poslanika, protiv su bila dva, a šest suzdržanih.

Poslanica Poslaničke grupe „Zajedno za BiH“ Begija Smajić kazala je u obraćanju NSRS da Denis Šulić nema legitimitet bošnjačkog naroda te da je njegovo imenovanje još jedan vid diskiminacije nad Bošnjacima.

"Ne želimo da prebrajamo krvna zrnca nikome, ali tokom više od godinu dana našeg mandata u entitetskom parlamentu Šulić nije pokazao da zastupa politiku i stavove Bošnjaka, koji žive u entitetu RS. On je eklatantno zastupao i predstavljao politiku SNSD-a, koja se ni jednim dijelom ne odnosi na zaštitu prava Bošnjaka koji žive na ovim prostorima."

Posjećamo, na ovoj poziciji je bio Senad Bratić iz SDA koji je smijenjen u septembru 2019. godine pod optužbom da svojim djelovanjem kao pripadnik SDA “provodi politiku protiv interesa Republike Srpske”.

Poslanici su usvojili izmjene i dopune Zakona o štrajku, te nacrte zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku i o posredovanju u prometu nepokretnosti, dok podršku nisu dobile izmjene zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, kojima je trebalo da se ukine „bijeli hljeb“, privilegija da funkcioneri u RS-u primaju platu šest mjeseci nakon isteka mandata.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.