6.3.2020. 16:36
0
Nacrt budžeta institucija BiH upućen u daljnju proceduru
Nacrt budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2020. godinu upućen je u proceduru prije kraja sedmice, kako je i najavljeno, rečeno je danas Feni iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

- Iako smo do 14. februara čekali da svi proračunski korisnici dostave svoje zahtjeve, danas je iz Ministarstva finansija i trezora dostavljen Nacrt budžeta za 2020. Uredu za zakonodavstvo i nadležnim institucijama na mišljenje, nakon čega će biti dostavljen Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara. Generalni sekretarijat nakon toga će dokument dostaviti VM BIH koje bi trebalo na sjednici utvrditi konačan prijedlog tog dokumenta  - kažu iz ovog ministarstva.

Budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu trebalo bi da bude 996 miliona KM, što je povećanje za 30 miliona u odnosu na prošlu godinu kad  je iznosio 966 miliona.

(Fena)

BudzetBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.