19.3.2020. 12:11
0
Susret Tegeltija – Zatler: EU spremna pomoći BiH
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Zatlerom. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i regionu izazvanom pojavom virusa korona.

Predsjedavajući Tegeltija je istakao da su nadležne institucije u BiH reagovale blagovremeno i preduzele neophodne aktivnosti koje za cilj imaju eliminaciju posljedica koje izaziva virus korona.Tegeltija tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH Zatlerom pozvao sve zemlje članice EU da pokažu više solidarnosti prema zemljama zapadnog Balkana koje se takođe suočavaju za velikim izazovima u vezi sa pojavom virusa korona, a koje pokazuju nesumnjivo opredjeljenje ka evropskim integracijama - stoji u saopćenju.

Također, ovom prilikom šef Delegacije EU u BiH je iskazao spremnost za pomoć EU u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, te istakao da će Evropska unija pripremiti poseban program podrške privredi BiH i zemljama zapadnog Balkana, nakon okončanja krize izazvane pojavom virusa korona.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.