23.3.2020. 10:51
0
Nevjerovatna neodgovornost i bahatost: Policija zaustavila vozača Renaulta koji je prekršio policijski sat, ali nije poštovao ni samoizolaciju
Policija u Republici Srpskoj sankcionisala je 56 građana zbog nepoštovanja policijskog sata, koji je uveden u tom bh.entitetu 21. marta, zbog novonastale situacije usljed koronavirusa.

Radi se građanima koji su protele noći zatečeni na ulici u vrijeme zabrane kretanja, u periodu od 20.00 do 05.00 sati.

Građanima koji ne poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja izdat je prekršajni nalog.

Kada se radi o mjerama poštovanja izolacije uručeno je pet prekršajnih prijava.

Istovremeno, u protekla 24 sata evidentirano je jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Iz MUPRS-a navode da su sinoć oko 20.50 sati policijski službenici u Milićima zaustavili automobil „reno“, kojim je upravljao G.M. iz te općine, koji je prekršio odluku Vlade RS o zabrani kretanja poslije 20 sati.

Navedenoj osobi je 22.marta na Graničnom prijelazu Županja izdato rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove o zabrani kretanja van prostora boravka u trajanju od 14 dana, što je prekršio.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.