27.3.2020. 10:09
0
U RS-u potvrđena nova 34 slučaja zaraze koronavirusom, čak 22 osobe iz Banjaluke!
U Republici Srpskoj registrirano je još 34 novozararaženih koronavirusom, saopćeno je danas.

Piše: Haris Ahbabović

Alen Šeranić, ministar zdravlja RS-a, predstavio je podatke o novoregistrovanim slučajevima zaraze koronavirusom u tom bh. entitetu u posljednja 24 sata.

- Ukupno je urađeno 176 laboratorijskih nalaza, virus korona je potvrđen kod novih 34 osobe, što ukupno u Republici Srpskoj čini 155 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Opet naglašavam da smo shodno ovim aktivnostima koje smo imali jučer pokušali da povećamo kapacitet samog testiranja tako da je ovo 19 posto u odnosu na broj uzetih uzoraka što je u odnosu na trend koji smo imali prijašnjih nekoliko dana ipak određeno smanjenje - rekao je Šeranić. 

Kako je naveo, među novim slučajevima, 22 osobe su iz Banja Luke, 4 iz Teslića, 2 iz Laktaša, 2 iz Prnjavora, 1 iz Prijedora, 1 iz Bijeljine, 1 iz Kotor Varoša i jedna iz Modriče. 

- I dalje trend osoba koje imaju imaju pozitivna nalaz na koronavirus se kreće upravo u onim lokalnim zajednicama u kojima smo prethodno imali evidentirana lica. I to jeste razlog zbog čega smo se odlučili na mjeru da osobe pozitivne na koronavirus izdvojimo iz zajednice, zato što smo i u ovim nalazima koje smo imali jučer pojavio isti slučaj da je većina tih osoba direktno bila u kontaktu s pozitivnom osobom - rekao je Šeranić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.