27.3.2020. 20:41
2
Vjerovali ili ne: Vlada KS traži donaciju od građana u borbi protiv koronavirusa
Vlada Kantona Sarajevo danas je na svojoj službenoj stranici obavila kako je Ministarstvo finansija otvorilo račun na koji će se moći uplatiti novčana sredstva za borbu protiv koronavirusa.

"Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo obavještava sva pravna i fizička lica u zemlji i inostranstvu da donacije za borbu protiv pandemije koronavirusa mogu uplatiti na depozitni račun Kantona Sarajevo", stoji u objavi koja je naišla na veliko negodovanje bosanskohercegovačke javnosti.

Vlada Kantona Sarajevo je objavila da su obezbijeđena sredstva u iznosu od 720.000 KM (po 60.000 KM od svakog ministarstva) čime su se "stekli preduslovi za realizaciju Sporazuma Vlade KS i UNDP-a o zajedničkoj nabavci respiratora, a čije se potpisivanje očekuje uskoro".

Osim toga, svi članovi Vlade, premijer i ministri, jednu trećinu svojih plata će uplatiti na ovaj račun.

Nakon što je ova objava podijeljena na zvaničnom Facebook profilu Vlade KS, reakcije brojnih građana variraju od zgroženosti traženjem pomoći najbogatijeg kantona u državi do podsmjehivanja.

Posebno su ogorčeni oni građani koji su ostali bez posla u jeku pandemije koronavirusa.

  
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.