27.3.2020. 20:52
1
Zastupnica u Palamentu BiH pozitivna na koronavirus
Zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH Snježana Novaković Bursać na svom je Facebook profilu objavila je kako je zaražena koronavirusom.

Ona je u video, koji je podijelila na svom profilu, pojasnila kako se osjeća u ovom razdoblju.

"Da, dakle ja sam jedna od stotinjak osoba u Banjoj Luci kod kojih je potvrđeno da imaju koronavirus ili jedna od hiljadu takvih osoba u svijetu. U ovom trenutku se osjećam dobro, imam kliničku sliku koja najviše liči blagoj prehladi i nadam se da će tako i ostati. Vjerujem da niko ne želi dobiti bolest, niti virus, ali eto... desi se. I to se svakome može desiti. To rijetko ko može da odabere", započela je Novaković Bursać.

Dodala je kako joj utjehu predstavlja činjenica da je virus vjerovatno dobila vršeći svoje dužnosti, ali i kako je, iako nije birala virus, odabrala ostati kući posljednjih 13 dana. Zbog toga, kako kaže, osjeća mir jer smatra da svojim ponašanjem nije ugrozila roditelje, prijatelje, rodbinu, sugrađane koji već imaju određene zdravstvene probleme, starije osobe...


"U kućnoj izolaciji sam od 13. marta, a simptome koji liče na prehladu sam dobila 23. marta, dakle devet dana nakon vjerovatnog kontakta. Jako je važno da svi u izolaciji izdrže 14 dana", rekla je, pozvavši građane da ostanu u svojim kućama.

Također, ona je istakla kako će vrijeme u samoizolaciji iskoristiti da pročita knjige koje već dugo želi pročitati, kao i da završi poslove koje je započela, a koje ne može raditi preko računara i interneta. Dodala je kako će joj nedostajati porodica, od koje je odvojena, ali kako je svjesna da je ovo najbolja opcija za sve.

"Ostajte mi zdravo i u kući! Ko dobije virus, neka zna da je i to za ljude i da najveći broj nas ima blažu do umjereno jaku formu oboljenja. I budimo ljudi svuda i uvijek!", zaključila je Novaković Bursać.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.