28.3.2020. 10:11
2
Raste broj zaraženih: U BiH od jutros 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Dvadeset novih slučajeva koronavirusom registrovano je u jutarnjim satima u BiH, sedam zaraženih u RS, sedam u Tuzli, te po tri u Sarajevu i Širokom Brijegu.

Novih sedam slučajeva koronevirusa registrovano je u bh. entitetu RS, potvrdio je na konferenciji za novinare ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

 

Šeranić je rekao da je testirano 74 uzoraka, od kojih je prisustvo virusa potvrđeno u sedam slučajeva. U pitanju su tri muškarca i četiri žene.

U noći s petka na subotu u Sarajevu je registrovana još tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o osobama sa područja Sarajeva, koje su se našle među 37 testiranih brisova od kojih su 34 bila negativna. Kako saznajemo, riječ je o dvije osobe sa područja Općine Centar dok je jedan sa područja Općine Ilidža.

Sedam osoba zaraženo je koronavirusom u Tuzli. Sve su bile u bliskom kontaktu sa medicinskom sestrom iz Centra za srce BiH kod koje je sinoć potvrđen koronavirus.

Deset novih slučajeva koronavirusa u BiH, sedam zaraženih u RS, tri u Širokom Brijegu
Medicinska sestra iz Tuzle pozitivna na koronavirus

Epidemiološka obrada osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom završena je sinoć.

Što se tiče Širokog Brijega, u Zapadnohercegovačkom kantonu su potvrđene tri testirane osobe. Sada je time ukupno 16 zaraženih osoba u spomenutom kantonu.


U BiH je sada ukupno pozitivnih 257 slučajeva, ukupan broj zaraženih u RS povećan je na 162, a u FBiH broj zaraženih iznosi 95. 

Također, uslijed zaraze koronavirusom u BiH je preminulo četvero ljudi, dok se pet osoba oporavilo.


(Nermana Crnčalo)

 


2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.