28.3.2020. 15:04
0
Ohrabrujući podaci: U Sarajevu smanjen broj osoba koje krše mjere samoizolacije, ali i zabranu kretanja
Za proteklu noć na području Kantona Sarajevo zabilježen je manji broj osoba koji krše zabranu kretanja od 18 do 05 sati u odnosu na prethodni period, pa su tako policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izdali 32 prekršajna naloga i biće podnesen 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog maloljetnog lica usljed nepoštivanja ove zabrane, kazao je potparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

„Također, kad je u pitanju broj kontrolisanih osoba u vezi sa izrečenom mjerom samoizolacije, odnosno, izolacije, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su kontrolisali 1193 osobe, kojom prilikom na adresi nisu zatečene 62“, dodao je on.

I tu je, kako je naveo, evidentno da je sve više osoba koje poštuju ovu mjeru, nešto iznad pet posto ne poštuje, dok smo u ranijem periodu imali oko 10 posto osoba da nije poštovalo.

„Na primjer Ranije na kontrolisanih 600-700  osoba, bilo je oko 60 i više da ne poštuje, a sad na broj od blizu 1200 kontrolisanih imamo oko 60 da ne poštuju ovu mjeru. O osobama za koje je utvrđeno da ne poštuju mjeru sačinjene su službene zabilješke i odmah dostavljene nadležnim inspekcijskim organima“, kazao je na kraju Hadžiabdić.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.