6.4.2020. 14:03
0
Krizni štab HNK saopštio detalje o smrti muškarca iz Čapljine
Stariji muškarac iz Čapljine preminuo je sinoć na SKB Mostar od posljedica zaraze koronavirusom.

Potvrdio je ovo danas Krizni štab HNK na redovnoj konferenciji za novinare.

Savjetnik predsjednika Vlade HNK Darko Juka rekao je da se radi o osobi rođenoj 1934. godine, koja je na SKB Mostar primljena kao jedini pozitivni slučaj iz Čapljine.
 
I prije nego je preminuli zaražen koronavirusom imao je poprilične zdravstvene tegobe, od nepokretnosti pa do težih tegoba u respiratornom sistemu.

– Zaključno s noćas u ponoć, HNK ima ukupno 103 potvrđena slučaja koronavirusa, od čega dva tokom jučerašnjeg dana – oba iz Čitluka – kazao je Juka.

Direktor ZZJZ i član Kriznog štaba HNK, doktor Nermin Avdić ističe da je u zadnja 24 sata testirano 87 osoba, od čega su bila dva pozitivna slučaja iz Čitluka.

Avdić ističe da je na području HNK uspostavljena dobra mreža epidemiologa kojih najviše nedostaje u ovim trenucima.

Jedan epidemiolog nadzire aktivnosti u SKB Mostar, a uspostavljen je dobar epidemiološki nadzor i u domovima zdravlja. Epidemiologa su dobili i Konjic, ali i Čitluk – koji je najveće žarište i problem trenutno na području HNK.

– Ove mjere koje smo uveli daju rezultate i hoću da se zahvalim svim građanima koji ih poštuju. Nažalost, uvijek imamo par izuzetaka koji ne žele da ih se pridržavaju, a nisu svjesni da na ta način ugrožavaju ne sebe i svoju porodicu, već i širu okolinu – poručio je Avdić, prenose “Vijesti“.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.