6.4.2020. 17:42
0
Novalić: Moramo zajedno nastaviti kontrolirati pandemiju
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izrazio je danas saučešće svima onima koji su izgubili nekog člana od koronavirusa Covid-19 i poželio je brz oporavak građanima koji su oboljeli od tog virusa.

Pohvalio je ponašanje građana koji doslovno slijede upute nadležnih organa, a pored njih još je i zdravstveni sektor najzaslužniji za činjenicu da se može konstatirati da se kontrolira pandemija te je zamolio građane da i dalje slijede upute i budu disciplinirani.

Zahvalio je i penzionerima starijim od 65 godina koji su koristeći olakšicu podigli penzije i obavili sve što je bilo nužno, a zahvalio je i mlađim od 18 godina koji su se slušajući upute starijih minimalno izložili uticaju pandemije.

- Moramo zajedno nastaviti kontrolirati situaciju, a penzionerima, ukoliko se širenje koronavirusa bude pogrošalo, osigurat će se da na svoju kućnu adresu dobivaju penzije - najavio je Novalić.

Vlada Federacije BiH nabavila je danas novih 150.000 testova što je pored dosadašnjih 20.000 značajan broj da bi se počelo sa širim testiranjem stanovništva.

- To je dovoljan broj i ako bude potrebno reagirat ćemo i dalje - kazao je Novalić.

Potvrdio je i da je na današnjoj sjednici Vlade FBiH izglasan Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije i on predstavlja novo svjetlo u borbi protiv pandemije koronavirusa na ekonomskom planu.

- Prema informacijama iz zdravstvenog sektora nastavlja se nabavka opreme za taj sektor, a to su respiratori i odijela za zdravstvene radnike. Nastavit ćemo podržavati građane i ljekare u borbi protiv virusa - najavio je federalni premijer Fadil Novalić.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.