8.4.2020. 14:58
5
Dino Konaković o novom šefu Doma zdravlja KS: To je ovaj Ahmić sa uposlenicima ustanove u kojoj je direktor, u krugu ustanove, klipača u ruci, meza pri ruci
Novoimenovani Upravni odbor JU Dom zdravlja KS razriješio je danas Mehmeda Kulića dužnosti direktora (NBL), a imenovao Muhameda Ahmića (BOSS) za novog direktora.

Smjenu Kulića prvi je tražio predsjednik SBB-a i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić prije nekoliko dana,  a jučer je ponovio svoj zahtjev Vladi KS predvođenoj Mariom Nenadićem.

Iako je premijer Nenadić ranije za Patriju kazao da će Vlada KS smijeniti Kulića nakon što ministar zdravstva KS uputi zahtjev, Vlada KS ipak se odlučila na smjenu UO i imenovanje novih članova.

Na tri mjeseca imenovani su novi vršioci dužnosti UO-a Abud Sarić, Milan Mandilović, Saša Mandić, Dinko Remić i Aida Kikić.

Ovo mjesto tražio je Haris Pleho iz BOSS-a koji je dio skupštinske većine. 

Iz Vlade KS je saopćeno da je razlog ovom razrješenju i imenovanju dodatno unapređenje pružanja primarne zdravstvene zaštite, koja u vremenu intenzivne borbe protiv pandemije koronavirusa ima značajnu ulogu.

Neposredno toga na društvenim mrežama se oglasio predsjednik Naroda i pravde i nekadašnji predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Dino Konaković. Njegov status na Facebooku prenosimo u cjelosti:

"Još su nam svježe rane u zdravstvu od kadrova BOSS-a koji su postavljani političkim trgovinama. Plaćale su se ruke za rušenje i postavljanje vlada različitim pozicijama, ali ove u zdravstvu su baš bolne. Danas je koalicija Petak 13 isporučila Dom zdravlja ponovo istoj stranci, to ni ne kriju. U vrijeme borbe za ljudske živote, na čelo ove ustanove postavljaju psihijatra kako bi ispoštovali obaveze prema zastupniku BOSS-a.

Kad smo ovog Ahmića pozvali da podnese ostavku na mjesto direktora Psihijatrije, napao nas je i rekao kako nema ništa sa BOSS-om i da nije njihov kadar. Ovog Ahmića sa slike ispod. U bijelom, doktorskom mantilu sa uposlenicima ustanove u kojoj je direktor, u krugu ustanove, klipača u ruci, meza pri ruci. Najavio nam je Komšić taj novi, moralni koncept 'Nenadić'", napisao je danas Konaković na Facebooku.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.