13.4.2020. 14:09
0
Godina dana kako su nas napustile Mina, Lejla, Merima i Almina
Delegacije Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja učitelja Kantona Sarajevo danas su na mjestu tragedije u mjestu Bulozi polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odale počast tragično nastradalim zaposlenicama JU OŠ "Kovačići" Sarajevo, koje su život izgubile 12. aprila 2019. godine u saobraćajnoj nesreći.

Prije godinu dana, tačnije 12. aprila 2019. desila se saobraćajna nesreća u kojoj su živote tragično izgubile: Mina Kadrić, Lejla Sadiković, Merima Balkić i Almina Ćorović zaposlenice i bivša zaposlenica JU OŠ "Kovačići" Sarajevo zbog čega je Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku na osnovu koje je 16. april 2019. proglašen Danom žalosti na području Kantona Sarajevo. Četiri žene su nastradale u mjestu Bulozi nadomak Sarajeva kada su se vraćale sa sahrane kolegice na Palama.

Predstavnici delegacija su poručili da "kolegice, koje su sav svoj radni vijek posvetile odgoju i obrazovanju djece, najljepšoj, najčasnijoj i najhumanijoj profesiji, nikada neće biti zaboravljene i da će uvijek biti u srcima i mislima prosvjetnih radnika, ne samo u KS, već i u cijeloj FBiH".

Počast nastradalim kolegicama su danas odali predsjednik Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo Saudin Sivro, predsjednik SSOOiO FBiH i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović, te predsjednica Upravnog odbora Udruženja učitelja KS Nihada Čolić i potpredsjednica Udruženja učitelja KS Aida Jerlagić, saopćeno je iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor KS. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.