15.4.2020. 20:38
2
Novalić: Dva aviona za gašenje požara prvi na listi želja
Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas u Konjicu da su dva aviona za gašenje požara "prvi na listi želja", a zatim 15 do 20 vozila za gašenje.

"Mnogi su mislili da će nam na prvom mjestu želja biti respiratori zbog virusa korona, ali mi smo to nabavili i smatramo da je zbog nadolazećih vrućina opasnost od požara evidentna", rekao je Novalić, koji je sa federalnim ministrom energije, industrije i rudarstva Nerminom Džindićem posjetio Konjic i Vatrogasnu brigadu u toj opštini, koja je prethodnih dana gasila više šumskih požara.

Novalić i Džindić posjetili su i konjički izolatorijum, gdje se federalni premijer posebno interesovao kako je u ovoj opštini, jednoj od prvih žarišta virusa korona u BiH, zadržan broj od 28 zaraženih,  prenose mediji. 

"Vidjeli smo da je sve bilo odrađeno jako profesionalno. Već deset dana u Konjicu nema novooboljelih od virusa korona i bilo bi dobro da iz ovoga i drugi izvuku pouke", istakao je predsjednik Vlade FBiH.

U opštini Konjic Novalić i Džindić održali su sastanak s privrednicima, koje su upoznali o ekonomskom programu federalne Vlade.



(Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.