22.4.2020. 10:14
0
U banjalučkoj bolnici liječi se 97 osoba od koronavirusa, šest na respiratorima
U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) ukupno se liječi 97 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa.

Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizovano je 38 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji deset pacijenata, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja.

Kod šest pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedna osoba je na neinvanzivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je jedan pacijent sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 39 osoba sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuto je četvoro pacijenata sa Covid 19 oboljenjem, Trebinju devet osoba, Istočnom Sarajevu pet, Prijedoru tri osobe i u Univerzitetskoj bolnici u Foči jedan pacijent. 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalaze se 73 osobe, u Studentskom domu u Trebinju 26, u Studentskom domu u Istočnom Sarajevu tri i u Studentskom centru Zvornik dvije osobe.

U tom bh. entitetu pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.873 osobe, a nadzor je završen kod njih 20.647.

Na sedam bh. graničnih prijelaza na teritoriji entiteta RS tokom 24 sata ušlo je ukupno 99 osoba, 86 je izašlo iz karantina i upućeno u lokalne karantine u lokalnim zajednicama, a trenutno se u karantinima na sedam graničnih prijelaza nalazi ukupno 20 osoba.

U RS su izvršena ukupno 8.604 testiranja, odnosno testirano je 8.350 osoba na virus korona, ukupno je zaraženo njih 580, 19 je preminulo, dok je 306 oporavljenih.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.