26.4.2020. 17:00
2
Naredba da prijavite dolazak traje do sutra: Kako u Neum u vrijeme korone
Štab civilne zaštite Općine Neum ukinuo je sve ranije uvedene mjere koje su se ticale ulaska osoba u ovaj primorski bh. grad a koje nemaju prebivalište u njemu.

Podsjećamo, osobama kojima je izrečena samoizolacija u drugim općinama i gradovima, kao i onima bez odgovarajućeg testa na korona virus bio je zabranjen boravak na području općine Neum.
Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova nezvanično je za Patriju potvrđeno da su ove mjere ukinute, a u Federalnom štabu civilne zaštite  potvrđeno nam je da su takve naredbe stavljene van snage.

„Naredbama od 29. 3. 2020. a koje su se ticale zabranom kretanja u HNK stavljene su van snage. Dakle, nema nikakvih ograničenja. ovo su nardbe Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK“, kazala je Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a.

Prema odluci Štaba civilne zaštite Neuma, sve osobe koje nemaju prebivalište na području općine Neum, a borave u ovoj općini, imaju obavezu da se jave u općinski ured Civilne zaštite na telefonski broj 121, a ova mjera na snazi je do 27. aprila, dakle do sutra.

Ujedno, iz Općinskog štaba Neum pozvali su građane da na isti način, kao i do sada, dosljedno i odgovorno poštuju sve zapovijedi koje su i dalje na snazi kako bismo povoljno epidemiološko stanje još poboljšali, te tako stvorili preduvjete za dodatno ublažavanje mjera s ciljem zaustavljanja koronavirusa.


(Patria) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.