28.4.2020. 13:09
1
Dom naroda FBiH usvojio dnevni red, prihvaćen Konakovićev prijedlog
Nakon pauze predsjednik Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak (SDA) rekao je da su u pauzi dogovorili da podrže prijedlog Elmedina Konakovića da se oformi komisija koja će istražiti nabavku respiratora preko proizvođača malina “Srebrena malina”.

Delegati su podržali da se rebalans budžeta FBIH i zakonska rješenja na današnjoj sjednici razmatraju po hitnom postupku. 

Jednoglasno je podržan i Konakovićev prijedlog. 

S 52 glasa prihvaćen je dnevni red pete vanredne sjednice Doma naroda.

Delegati će razmatrati Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu.

Pred delegatima će se naći i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na lzmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, lzmjene i dopune Finansijskog plana federalnog fonda solidarnosti za 2020. godinu (Anex l) i Odluku o načinu izvršavanja Rebalansa finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu,

Pred Domom naroda je i Prijedlog zakona o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme stanja nesreće na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

U fokusu dnevnog reda je Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, koji je Predstavnički dom ovog parlamenta podržao tijesnom većinom. 

Na predloženom dnevnom redu je i Odluka o prihvatanju zaduženja po sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za hitni projekat za covid-19 za Bosnu i Hercegovinu, te Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Federacije Bosne i Hercegovine u okviru instrumenata za brzo finansiranje (RFI) Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Dnevni red proširen je i inicijativom Elmedina Konakovića. 


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.