29.4.2020. 17:40
0
"Isplivali" detalji spornog ugovora o nabavci respiratora: Ugovor potpisan još 3. aprila, a firma Fikreta Hodžića dozvolu dobila tek jučer
Detalje ugovora koji su za kupovinu spornih 100 kineskih respiratora potpisali Fikret Hodžić direktor "Srebrene maline i Fahrudin Solak direktor Federalne uprave civilne zaštite objavio je danas portal Klix.ba, a u kojima se navode svi sporni detalji oko ugovora i nabavke respiratora koji su podigli veliku prašinu u BiH.

Ugovor precizira da se kupuje invezivni respirator HC VE003, a da je ukupna vrijednost ugovorene robe 10 miliona i 530 hiljada KM. 

Ipak, nije jasno otkud se sada u ugovoru spominju respiratori HCVE003, kada je Agencija za lijekove BiH potvrdila da se radi o respiratorima ACM812A, te da je taj dokument i sam Fahrudin Solak potpisao.

Ugovor je potpisan, naime, još početkom aprila, ali je firma "Srebrena malina" tek jučer dobila potrebnu dozvolu od Agencije za lijekove BiH.

Civilna zaštita, na čelu sa Fahrudinom Solakom, se ugovorom obavezala da će cijeli ugovorni iznos stopostotno avansno uplatiti prodavcu.

Nabavka 100 respiratora iz Kine podigla je ogromnu prašinu i izazvala brojne reakcije u našoj zemlji. Brojni mediji su pisali o ovom slučaju, pa tako i Source.ba portal.

Već smo dobili odgovore od Agencije za lijekove BiH gdje nam je rečeno da je konačni potpis na cijeli posao stavio Fahrudin Solak, šef FUCZ-a. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.