4.5.2020. 15:38
0
Šarović: Velika greška je i nabavka pokretne bolnice koja ničemu ne služi
Vrijeme je za alarm! Dok većina svijeta izlazi iz pandemije kod nas se bilježe rekordne brojke kada je u pitanju broj zaraženih. Očito je da su napravljeni neki ozbiljni propusti i mislim da treba hitno reagovati – istakao je u saopštenju Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

"Očito kriv je sistem koji je zakazao sa svojom organizacijom, mjerama i obezbjeđenjem potrebnih sredstava. Tolike godine zanemarivanja zdravstvenog sektora, ne mogu se riješiti jednokratnom pomoći zdravstvenim radnicima. Krivicu ni pod kojim slučajem ne treba skrivljivati na medicinske radnike niti na građane", kazao je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Predsjednik ove stranke je ponovio da je "krajnje vrijeme je da se ukine vanredno stanje, koje nije dalo nikakve rezultate, već je samo poslužilo da se provedu neke ranije zamišljene javne nabavke".

"Velika greška je i nabavka pokretne bolnice koja ničemu ne služi a doći će vrijeme da se i o tome ozbiljno porazgovara", rekao je Šarović i dodao:

"Ukidanjem vanrednog stanja neophodno je obezbjediti i rad Narodne skupštine RS koja je u ovom periodu marginalizovana, a javna izgovorena riječ i kritička riječ mora doći do izražaja. Poslanici moraju da budu dio rješenja. Vidi se da političari vlasti poslednjih dana ušutili i da ih nema nigdje“, rekao je Mirko Šarović.

Šarović je naglasio da je ovo trenutak kada se treba izaći iz vanrednog stanja i položiti račune građanima.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.