7.5.2020. 14:54
0
Konaković o Kemalu Cacanu: Nije član NiP-a, SDA pokušava reći da smo mi isti kao oni. Niti smo isti, niti ćemo ikad biti!
Nakon informacije da je kantonalna Civilna zaštita kupila maske od firme sina Bilsene Šahman, zastupnice SBB-a u Skupštini KS, oglasili su se iz Stranke demokratske akcije.

Naime, oni su poručili da je dio cijele priče sutvari kadar Naroda i pravde, te nekadašnji direktor Civilne zaštite KS, Kemal Cacan.

Elmedin Konaković, predsjednik ove stranke, danas je u Facebook statusu napisao o čemu se radi:

"Nakon smjene Samira Džihića sa funkcije direktora Civilne zaštite KS, na poziciju v.d direktora imenovan je Kemal Cacan. Praksa je da neko iz firme ili ustanove obnaša tu funkciju do izbora novog direktora. Cacan nikakve veze nema sa Narodom i pravdom. Nije član, mislim da nije ni simpatizer. Narod i pravda je formalno predložila magistra zaštite i spašavanja na to mjesto, a naš kadar nikad nije imenovan zbog promjene vlasti. Došla SDA sa satelitima i odmah postavila svog čovjeka. Najvažnija stvar u cijeloj priči. Maske su nabavljene po odluci Štaba CZ na čijem je čelu ministrica Glamoč, jednoglasno je Štab odabrao ovog dobavljača i naložio Upravi CZ da realizuje nabavku. O izboru dakle nije ni odlučivao Cacan.

Dva dana gledam kako SDA pokušava izvrtanjem obje navedene činjenice zapravo reći da smo mi isti kao oni. Nit’ smo isti nit’ ćemo ikad biti. Nit’ je Cacan NiP, nit’ je odabrao dobavljača. Ja sam istina jučer htio napisati status, al’ sam vrijeme proveo u pokušaju dešifriranja saopštenja koje mi je uputio DF. Nisam uspio dešifrovati šta su zapravo htjeli kazat’, meni izgleda da u saopštenju fali dio teksta", napisao je Konaković.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.