12.5.2020. 10:30
0
U RS novih 16 sučajeva koronavirusa
U posljednja 24 sata u RS-u je testirano 338 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 16 osoba.

Riječ je o deset muškaraca i šest žena. Pet muškaraca je mlađe životne dobi, dva muškarca srednje i tri starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i dvije starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Nevesinja i Gacka, po dvije osobe iz Banje Luke, Bosanske Gradiške i Skender Vakufa, i po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Bosanske Dubice i Ugljevika.

Ukupno devet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu. U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je još 47 zdravstvenih radnika, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenog radnika iz Banje Luke.

Također, u posljednja 24 sata testirano je i još 48 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju, a novi virus korona je potvrđen kod jedne osobe. U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testiran je ukupno 41 vaspitač iz dječijih vrtića i svi nalazi su negativni. Do sada je u RS-u potvrđeno 1.145 slučajeva virusa korona, a oporavila se 461 osoba. Od posljedica COVID 19 preminulo je 77 osoba.

U RS-u je do sada na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 18.674 osobe. U Univerzitetskom kliničkom centru RS-a ukupno se liječi 109 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 35 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

Кod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.