13.5.2020. 20:10
0
Sarajevo: Potvrđene optužnice protiv pet migranata zbog više krivičnih djela
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ahsana Alija, Sammija Ullaha i Mohsina Alija zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči.

Optuženi se terete da su 17. novembra 2019. u jutarnjim satima ispred ulaza u Migrantski kamp „Ušivak“ u Hadžićima, nakon kraće verbalne prepirke i međusobnog naguravanja, zajedno sa drugim N.N. osobama fizički napali dvojicu migranata. Oštećenog inicijala A.K. udarali su drvenim palicama po glavi, leđima, rukama i nogama. Od zadobijenih povreda, tačnije, od nagnječenja tkiva pluća, A.K. je istog dana preminuo u prostorijama UKC-a Sarajevo. Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora sve trojici optuženih.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mohameda Saadaui i Sofiana Smati zbog krivičnog djela razbojničke krađe.

Optuženi se terete da su 13. februara 2020. godine u popodnevnim satima u Općini Ilidža, oštećenom inicijala A.A. oteli 200,00 Eura i mobilni telefon. Nakon što je A.A. zatražio da mu vrate novac i telefon, optuženi Sofian Smata otvorio je metalni preklopivi nož kojim je udario oštećenog nekoliko puta po rukama uslijed čega je zadobio laku tjelesnu povredu desne šake. Dakle, optuženi su upotrijebili oružje protiv druge osobe s ciljem da ukradene stvari zadrže. 

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.