16.5.2020. 17:15
4
Burna rasprava Fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića: Može doći vrijeme da počnu vama Bošnjacima spočitavati odavanje počasti žrtvama u Srebrenici
Burna i žustra rasprava između Fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića odigrala se na FACE televiziji.

Temelj ovoga televizijskoga sučeljavanja je bila misa za žrtve bleiburške tragedije i Križnoga puta u Sarajevu.

Teme su bile zapaljive za širu javnost. To je sagovornike fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića odvela u rasprave o ratnim krivcima, ulozi Katoličke crkve, Židovske i Islamske zajednice, partizana i ustaša.

Fra Mario je rekao, a to piše Adil Zulfikarpašić, kako su se četnici unovačili u partizane, te kako je pod zvijezdom petokrakom i kokardom uništavano Sarajevo i BIH. Podvala da su Hrvati fašisti je gruba laž jer od nikoga relevantnoga od Hrvata nećemo naći tko vrši promociju ustaštva.

"Možda može doći vrijeme da neki počnu vama Bošnjacima spočitavati zašto odajete počast žrtvama u Srebrenici, jer možda je među njima možda bio neko ko se ogriješio o neki zakon ili ratnu etiku". Kazao je Fra Mario dodavši da mu nije namjera upoređivati žrtve Srebrenice i Bleiburga.

Na pitanje da li je Maks Luburić za Fra Maria ratni zločinac, odgovorio je: "Mi Hrvati se sramimo svih onih koji su činili zločine i niko nam ne može inputirati da slavimo Pavelića."

Aličković je ponavljao tezu o spornoj Misi u Sarajevu iznoseći stavove da je to uvreda za žrtve Sarajeva.



(Lejla Trle) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.