20.5.2020. 19:16
0
Čović nema partnera za Vladu FBiH, Dodik ne vjeruje u saradnju sa SDA
I Dragan Čović i Milorad Dodik, predsjednici HDZ-a i SNSD-a danas su pronašli zajedničkog neprijatelja, a to je SDA. Kako je rekao Dodik “teško će se moći održati saradnja sa SDA koja je teško uspostavljena, a što će ići na štetu BiH”.

“Mi poštujemo političku volju bošnjačkog naroda, ali SDA ponovo uzima ove iz SDS-a i PDP-a. Bit će veoma teško da to sve funkcioniše i sve će to biti teško za BiH koja je podijeljena. Ovo je najbolja potvrda podjele BiH samo je li nešto protiv Srba i Hrvata SDA će sa crnim đavolom. RS se neće dati, veoma je blizu dan kada će zakoni BiH neće važiti na prostoru RS i nemojte da sumnjate da to ne možemo uraditi. Značajan dio međunarodne zajednice zataškava stvarno stanje, nema sukoba ali sve drugo ne funkcioniše”, kazao je Dodik.

Dragan Čović saglasan. Kaže kako je koalicija na državnom nivou sve slabija.

“Mi vrlo jasno moramo reći da je to neprihvatljivo. Kadrovska rješenja koja su dogovorena da se ispoštuju. Mi danas nemamo partnera s kojima bi razgovarali o Federalnoj vladi. Osnova svega je da pokušamo osigurati koliko toliko životnih tema”, kazao je Čović.

On je danas održao sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, ali i Fahrudinom Radončićem. Bit će održan još jedan sastanak s Izetbegovićem sa američkim ambasadorom Ericom Nelsonom i ambasadorom EU Johannom Sattlerom.

I Dodik i Čović danas su govorili o migrantskoj krizi. 

“Imamo ključne teme u mjesec dva ispred nas uporedo sa pandemijom imat ćemo sve više problema kada je u pitanju izbjeglička populacija”.

Dodik je kazao da ih je gospodin Radončić obavijestio da je 3.000 migranata iz Pakistana ušlo na osnovu lažnih viza koje je izdao ambasador Pakistana. 

“U RS se neće otvarati nikakvi kampovi ni solidarnost, ne želimo da budemo dio jedne prevare, kao što to dozvoljava bošnjačka elita. Gospodin Radončić je kazao da to postaje ozbiljan problem i ja kao član Predsjedništva smatrao sam da je obaveza da upoznam s tim gospodina Čovića. Očekujem da Tužilaštvo vrlo brzo izađe s tim podacima. Mi smo za hitnu mirnu deportaciju svih migranata”, kazao je Dodik. 


(Patria)

CovicHDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.