20.5.2020. 21:39
0
Nakon RS-a i u FBiH ukinuta mjera izolacije 14 dana
Federalni štab Civilne zaštite donio je odluku da državljani Bosne i Hercegovine ne moraju više ići u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Svi koji uđu u BiH na graničnim prijelazima neće više dobijati upute od sanitarnih inspektora na graničnim prijelazima o obaveznoj samoizolaciji, potvrdila je Majda Kovač za Patriju iz Federalne uprave civilne zaštite. Donesene su još dvije naredbe koje se tiču ulaska bh. državljana na granicama. 

Sanitarni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove već sutra će se povući sa graničnih prijelaza.

Danas tokom dana Republički štab RS je donio takvu odluku za taj entitet, a zatim je uslijedila i odluka Federalnog štaba CZ.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je najavio da će već sutra na Vijeću ministara BiH biti predložena odluka o otvaranju granica i ukidanju mjere izolacije. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.