21.5.2020. 17:18
0
Tužilaštvo BiH: Pretresi u Zavodu, Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore
Po nalogu Tužilaštva BiH i izdatoj naredbi Suda izvršeni su pretresi i izuzimanje dokumentacije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i Sarajevu. Izuzeta dokumentcija relevantna za predmet bit će pregledana i analizirana, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

"Također, Tužiteljstvo BiH je vršilo provjeru informacija, koje su se pojavile u medijima, a u kojima se navodi da su vlastima u RS nuđeni predmetni respiratori, čija je kupovina odbijena. Nakon izvršenih  provjera, utvrđeno je da Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore oznake ACM 812 A", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Tužiteljski tim nastavlja intenzivne aktivnosti i u narednim danima.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.