24.5.2020. 20:16
0
Johannes Hahn o budućnosti EU: Napori Balkana bit će priznati
Austrijanac Johannes Hahn povjerenik Evropske komisije za proračun i administraciju u razgovoru za Express govorio je o proširenju Evropske unije, novom virusu, pomoći zemljama EU...

Izjavio je da nisu tačna nagađanja da će proces proširenja EU biti odgođen na duže vrijeme.

- Potpuno suprotno! Već prošlog mjeseca Vijeće je odlučilo otvoriti pristupne pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom unatoč krizi s korona virusom. Reprogramiranjem financijskih sredstava i dodatnim mjerama, poput ukidanja zabrane na izvoz medicinskih proizvoda, jasno pokazujemo kako zapadni Balkan pripada Evropi. Stoga poručujem našim prijateljima s Balkana da nastave s reformama na njihovu putu prema EU, njihovi napori bit će priznati. Integracija zapadnog Balkana u EU je proces koji se zasniva na zaslugama i kao takav je u istinskom interesu EU. Radi se o "izvozu stabilnosti umjesto uvoza nestabilnosti" – naveo je, između ostalog, Hahn.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.