27.5.2020. 22:18
5
Čampara: Bakira volim više nego on mene, sporni respiratori su crna mrlja u borbi protiv koronavirusa
Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda FBiH, govorio je o trenutnoj situaciji u BiH, gostujući u emisiji "Dobar dan BiH" Hayat TV-a.

Svjedočimo popuštanju mjera i vraćanju života u uobičajene tokove, iza nas je u svakom smislu težak period, mislite li da smo krizu prevazišli?

Prevazišli smo krizu sigurno, ali ne trebamo se još opuštati. Nadam se da će u narednom periodu i dalje ići se sa popuštanjem mjera, a osjeti se i normalizacija života u našoj zemlji. Imamo popuštanje svaki dan, i vjerujem da će do početka juna dosta mjera biti smanjeno. Ne smijemo se opuštati, jer smo danas na području Općine Tešanj imali 14 pozitivnih osoba.


Kakva je bila saradnja s policijom manjeg bh. entiteta u proteklom periodu?

Moram biti iskren i reći da mi uvijek imamo dobru saradnju, ne samo kada je u pitanju entitenska saradnja, nego inače. Nikada ona nije izostaja u smislu kordinacije i pomoći.

Za sutra je zakazana sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, a tačka dnevnog reda je nabavka 100 respiratora iz Kine. Šta očekujete od sjednice i kakav je generalno vaš stav o nabavkama medicinske i druge opreme koje su obavljene u proteklom periodu, je li bilo propusta? Znamo da je Vlada Federacije zatrazila sveobuhvatne informacije o javnim nabavkama u proteklom periodu…

Ja sam i ranije davao svoj stav. Generalno to je stav kao nekog građanina koji osuđuje sve ovo što se desilo, ali bih to ostavio pravosuđu i nadležnima da istraže do kraja nabavke. Naravno da je to crna mrlja u sveukupnoj borbi protiv koronavirusa.

Predsjednik stranke gospodin Bakir Izetbegović je za medije kazao da vas voli, da ste mu dragi i da imate svoju posebnu energiju te da imate pravo misliti i govoriti drugačije, jeste li vi zadovoljni onim što uspijevate napraviti u stranci?

Jeste, rekao je to. Volim i ja njega, možda i više nego što on voli mene. Ali, naravno, hvala mu na tome. Ja imam pravo da govorim ono što mislim, što osjećam, i ja ću tako nastaviti djelovati. Ja uopće nisam nezadovoljan svojom ličnom pozicijom. Ja sam član predsjedništva SDA, dobio sam najviše glasova za člana predsjedništva SDA od svih kandidata koji su bili. Bio sam na lokalnim izborima na četvrtom mjestu u Kantonu Sarajevo i tu sam dobio najviše glasova, dakle ne radi se o nekom ličnom zadovoljstvu. Ali naprimjer ja nisam zadovoljan niti se mogu pomiriti kada se kaže, da nas neko može u Kantonu Sarajevo kao generatoru promjena, kao kulturnom, historijskom,obrazovnom, naučnom centru da nas neko može voditi ko nije baš dovoljno obrazovan. Ja mislim da nas moraju voditi najbolji među nama, rekao je, između ostalog, Čampara.


(Lejla Trle) 

5
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.