29.5.2020. 14:33
1
Vlada RS-a raskida ugovor o nabavci pokretne bolnice plaćene 4,2 miliona KM
Republički štab za vanredne situacije zadužio je ?ZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da pokrene postupak za raskid ugovora za nabavku pokretne bolnice.

U saopštenju Biroa Vlade za odnose s javnošću navodi se da se ugovor raskida zbog neizvršenih ugovornih obaveza isporučioca. U saopštenju se dodaje da je Štab zadužio Institut za javno zdravstvo da pokrene postupak povrata avansne uplate novca.

Direktor Instituta Branislav Zeljković rekao je na konferenciji za medije da je Štab dao zaduženje Institutu da izvrši jednostrano raskidanje ugovora sa preduzećem Balkan global u vezi sa nabavkom mobilne bolnice.

Zeljković je rekao da je Štab dao zaduženje Institutu i da izvrši povrat 4,2 miliona KM, koliko je plaćeno za mobilnu bolnicu.

"Dobavljač nije izvršio cjelokupnu isporuku kao što je bilo navedeno u ugovoru. Rok u ugovoru je bio 12 dana od dana njegovog potpisivanja. Neispunjenje ugovora vodi ka jednostranom raskidanju ugovora", rekao je Zeljković.

Vlada RS odlučila se za kupovinu mobilne bolnice kako bi zdravstveni sektor bio spremniji za odgovor na epidemiju virusa korona, ali još nije stigla sva potrebna oprema.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.