1.6.2020. 21:36
3
Nikšić: Da je SDA-u stalo do države zar bi je isporučili SNSD-u i HDZ-u
Već je postalo predvidljivo, kad god se SDA osjeti ugroženom, aktiviraju se njihovi portali i novinari da optuže SDP i mene za izdaju i zavjeru, kazao je za Patriju Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a komenirajući navode medija da pravi novu većinu sa HDZ-om i SBB-om.

“Interesantno da uvijek pretpostavljaju kako ću izdati interese države, pri čemu pod državom misle na interese SDA i njenih tajkuna. Možete misliti, navodno pripremam zavjeru protiv SDA i to upravo sa onima koji su koalicija sa tom istom SDA. U strahu su velike oči kaže stara narodna izreka. Strah SDA nije za državu već za svoje pozicije u vlasti. Jer da im je stalo do države zar bi je isporučili SNSD-u i HDZ-u omogućivši im direktno svojim glasovima da imaju većinu u državnom, a HDZ-u i u federalnom Domu naroda. Ne želim licitirati i odgovarati na pitanja koja nam nije niko ni postavi”, kazao je Nikšić.

SDP svoje odluke donosi na organima partije, ističe Nikšić i jasno su, kako kaže, rekli kako ne idu u koaliciju sa nacionalnim strankama. 

“O tome se nema potrebe diskutovati po medijima. Naše NE nacionalistima je odjeknulo i pokazalo se potpuno ispravnim. Zato smo se razišli sa onima koji su odlučili da je odbrana države jednaka odbrani pozicija SDA, HDZ i SNSD u vlasti. Takva njihova odluka plaćena je mrvicama koju su dobili u vlasti na državnom nivou, u par kantona ili su im obećane ako ikada dođe do formiranja federalne vlade”, dodaje Nikšić.

SDP ne dopušta da SDA svoju nezavidnu političku situaciju, bezbrojne afere, potpuni nedostatak vizije gurne u drugi plan lažnim optužbama na tuđi račun. 

“Na državnom nivou ništa nisu mogli izglasati bez pomoći opozicije. Vječiti koalicioni partner HDZ ne surađuje kako bi željeli u SDA. Sjedinjene Američke Države su ih upozorili na pritisak prema sudstvu. Posredstvom medija SDA je optužila HDZ za montirani proces protiv premijera Novalića. Ukoliko je to tačno, umjesto što optužuju SDP za zavjeru, nakon odluke suda logično bi bilo da SDA ponudi odgovor na pitanje radi li se o dogovoru i novoj trgovini SDA i HDZ?”, pita se Nikšić.

Govori dalje da kada god oni preko svojih medija pokrenu hajku na SDP, ispostavi se da SDA počini novu izdaju. 

“U toku najveće hajke na SDP predali su domove naroda HDZ-u i SNSD-u. Tada su rekli da SDP ide u koaliciju sa HDZ-om. U koaliciju je otišla SDA i od tada imamo blokiranu državu.  Sada ponovno kreće hajka i kuknjava kako će SDA biti izbačena iz vlasti jer će eto SDP otići s HDZ-om. Bit će interesantno vidjeti kojim će sada ustupkom SDA platiti HDZ ostanak na vlasti. Jesu li zaista spremni na ono što se u kuloarima priča, da će SDA, kako bi zadržali vlast, isporučiti HDZ-u izborni zakon. 

Nikada HDZ u historiji nije imao moći u Federaciji kao nakon koalicije sa SDA i DF-om još iz 2014. godine. I tada su se predstavljali kao patriotski blok. Godinama unazad SDA prodaje djelić po djelić države, instituciju po instituciju zbog fotelja i borbe za vlast, a protiv SDP-a. Nažalost po državu, sada je stigao račun na naplatu”, pojašnjava Nikšić.

Komentirao je predsjednik SDP-a I najave Bakira Izetbegovića da će SDA biti pobjednik izbora.

“S obzirom da je SDA toliko puta ponovila da je pobjednik izbora, a Bakir Izetbegović već sada najavljuje nove pobjede, neka formiraju novu Vladu i riješe probleme u koaliciji. Umjesto što pretpostavljaju šta bi mogao uraditi SDP neka kažu šta je njihov plan. To im je izborna obaveza. Uostalom kad god su u SDA imali mogućnost birati između interesa države i HDZ, nepogrešivo su izabrali HDZ i ostanak u vlasti”, dodao je Nikšić.


(Patria)
 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.