5.6.2020. 9:21
4
Zvizdić, Zaimović i Softić imaju rok od sedam dana da predlože zaključke u vezi sa stanjem u Kantonalnom odboru SDA
Predsjedništvo SDA zadužilo je radno tijelo u sastavu Denis Zvizdić, Mirsad Zaimović i Safet Softić da u roku od sedam dana predlože zaključke u vezi sa stanjem i odnosima u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo.

Podsjećanja radi, stanje u Kantonalnom odboru SDA narušeno je nakon izbora čelnika kada je izabran Fikret Prevljak. Protukandidat je bio Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad koji je nakon izbora objavio audiosnimak koji kompromitira taj proces, a gdje se kao glavna uloga nalazi Asim Sarajlić. Glavni akter snimka je Asim Sarajlić koji je nakon objave podnio ostavku na sve stranačke funkcije. Još uvijek se ne zna kakvo je stanje Semira Efendića kada je u pitanju spomenuti slučaj.

Drugi problem navodno su odnosi unutar Kluba SDA u Skupštini KS, gdje među nekim od zastupnika dolazi do konfrontacije. Najnezadovoljniji je Aljoša Čampara koji je zapravo i 18. ruka skupštinske većine koju čine SDA, SBB, DF i BOSS. Nakon posljednje sjednice došlo je do sukoba između Čampare i Mahira Devića, šef Kluba SDA u Skupštini zbog glasanja. Čampara je kazao da on ima svoj mozak i mišljenje i da mu niko ne može nametati kako će glasati, prenosi i piše agencija Patria. 

(Patria)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.