5.6.2020. 22:45
0
BiH dobila izvinjenje iz UAE zbog nesporazuma o slijetanju avionu s medicinskom pomoći
Nakon što je ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić razgovarao sa institucijama u toj državi došao je do informacija da je u današnjem avionu UAE možda bila i pomoć za BiH. Iz Dubaija stiže izvinjenje zbog nesporazuma o slijetanju aviona, ali i dalje je nejasno za koga je sve došla pomoć.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić je razgovarao sa nadležnim crnogorskim institucijama o humanitarnoj pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je danas stigla na sarajevski aerodrom.

Svu koordinaciju u vezi sa zaprimanjem donacija u Crnoj Gori obavlja Nacionalno koordinaciono tijelo. Savjetnik predsjednika ovog tijela Vatroslav Belan je Jukiću rekao da bi međunarodna pomoć koja se nalazila u Boeingu 747 mogla biti i za BiH, te za Bjelorusiju.

"Prema informacijama kojima on (Vatroslav Belan) raspolaže, tim avionom bi trebala stići i pomoć za BiH i Bjelorusiju. Naravno, ne može ništa stopostotno tvrditi, ali kako je rekao, prema logici stvari na tom avionu bi trebala biti i pomoć za BiH i Bjelorusiju", prenio je bh. ambasador u Crnoj Gori Branimir Jukić ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.