11.6.2020. 14:10
3
Zahiragić o ostavci ef. Musića: Paušalna objašnjenja bez ikakvih dokaza
Izuzetno cijenjeni islamski učenjak hafiz Kenan Musić više nije glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, a o svojoj ostavci upoznao je i reisu-l-ulemu Huseina Kavazovića. Do dana nema reakcija, a desili su se i protesti građana kao podrška imamu.

Jusuf Zahiragić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo kaže da nema MIZ Sarajevo nema nikakvih problema, ako ni reakcija. 

„Bit će danas saopćenje ispred Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Ostavka svakoga je ustavno pravo, predviđeno Ustavom IZ-a, ali nije na ovakav način da se medijima to prezentira. 

Naš stav je da ćemo sve stvari rješavati u okviru IZ-a i imat ćete saopćenje. Očekujemo reakciju viših organa Islamske zajednice i da se opredijele o ostavci glavnog imama“, kazao je Zahiragić.

Tražeći komentar za navode ef. Musića da „prethodne dvije godine mandata obilježile su kontinuirane opstrukcije i blokade u izvršavanju emaneta povjerenog glavnom imamu, nemogućnost pozitivnog utjecaja na odabir najboljih i najsposobnijih imama za predvođenje džemata, uskraćivanje uvida u osnovne elemente finansijskih i vakufskih procesa, te stalne laži i insinuacije usmjerene na diskreditaciju mene i ljudi s kojima sarađujem", Zahiragić kaže:

„Ostavka glavnog imama ne utiče na rad MIZ-a, njegovih službi i uputstava viših organa IZ-a. Sve ćemo probleme rješavati, ako ih ima u okviru IZ-a,  ne putem medija. To je paušalno objašnjenje bez ikakvih dokaza“, kazao je Zahiragić.


(Patria)

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.