15.6.2020. 15:03
0
Novalić u Zenici: Neće biti restriktivnih mjera za privredu
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić danas su boravili u Zenici gdje su razgovarali o aktuelnoj situaciji nakon koronavirusa, pomoći privredi te reorganizaciji rudnika koji bi nakon toga trebali biti isplativog poslovanja.

Novalić je kazao da bi Zeničko-dobojski kanton trebao u četvrtak na sjednici Vlade FBiH dobiti 38,1 milion KM zbog sanacije ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. 

"Danas smo imali sastanak gdje smo rekli da je kraj razdoblja koje je obilježeno pandemijom i da nastupa duže razdoblje gdje trebamo dugoročne mjere za koje je FBiH dobro odgovorila, naročito u ZDK koji je prvi imao pandemiju, ali i posljednje slučajeve zbog klastera u Tešnju. Realno, sve se dobro obavlja, zadovoljni smo. Vrijeme je da govorimo o mjerama koje su ekonomičnije i dugoročnije", kazao je Novalić.

Novalić je kazao da se na području ZDK izvode infrastrukturni radovi vrijedni 350 miliona eura. Federalni premijer je kazao da restriktivnih mjera po privredu neće biti. 

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić je kazao da su naučili kako živjeti s koronavirusom, da poslovi više nisu upitni te da se okreću privrednim aktivnostima.

„Posjeta predstavnika Vlade FBiH je veoma važna za nas jer nam je cilj da se otvore javni radovi, kao što je izgradnja autoputa, jer uz veće javne radove bolje je punjenje budžeta i možemo ispunjavati naše obaveze. Privreda nema alternative", zaključio je Ganić.

Delegacija Vlade FBiH posjetit će i upravu i pogone Rudnika mrkog uglja Zenica, a istaknuto je kako je potrebna rekonstrukcija rudnika. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.