15.6.2020. 19:22
0
SIPA otkrila laboratoriju za proizvodnju opojne droge
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas su u Sarajevu uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres stambenog objekta koji se nalazi na području općine Stari Grad, kojom prilikom su okrili laboratoriju sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, te privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku - stoji u saopćenju SIPA-e. 

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA i nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.