18.6.2020. 20:47
0
Dodik s Lavrovim: Dobra saradnje Republike Srpske i Rusije u kontinuitetu
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, nakon sastanka delegacije Republike Srpske sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovim, da RS i Rusija ostaju privržene Dejtonskom sporazumu i poštovanju međunarodnog prava. Sastanak je održan u Ambasadi Rusije u Beogradu.

Nakon sastanka, koji je bio zatvoren za medije, delegacija iz Republike Srpske prisustvovaće svečanoj večeri koju će u čast posjete ruskog šefa diplomatije Beogradu organizovati ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dodik je rekao da je današnji sastanak potvrda dobre saradnje Republike Srpske i Rusije u kontinuitetu, istakavši da će za nekoliko dana posjetiti Moskvu i susresti se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je zahvalio Lavrovu za vrijeme izdvojeno za sastanak i Ruskoj Federaciji za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona.

On je posebno zahvalio Rusiji za političku osjetljivost i, kako je kazao, „ne propuštanje prilike da zaštiti istinu o srpskom narodu“, istakavši da je pozicija Republike Srpske sada daleko povoljnija.


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.