20.6.2020. 12:02
0
U Republici Srpskoj 30 novozaraženih, od toga 13 u Banjoj Luci
Kod 30 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo koronavirusa u posljednja 24 sata, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji ovom bh. entitetu, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 261 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 osoba.

"Radi se o 14 muških i 16 ženskih osoba, od kojih je 10 mlađe, 17 srednje i tri osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banje Luke, 11 iz Zvornika, tri iz Čelinca, dvije iz Kotor Varoša i jedna iz Laktaša", kaže se iz Instituta.

Ranije je Zavod za javno zdravstvo KS saopćio da je u glavnom gradu BiH danas do 8 sati registrovano novih 14 slučajeva zaraze.

Najveći broj novooboljelih u RS-u su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.810 slučajeva virusa, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus. Do sada se oporavilo ukupno 1.241 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 33.594 osoba.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.