23.6.2020. 9:21
0
Dvije porodice u Srebreniku evakuisane zbog poplave i klizišta
Dvije porodice evakuisane su iz svojih stambenih objekata zbog poplave i klizišta u gradu Srebreniku.

Tokom jučerašnjeg dana poplavljeno je 27 stambenih objekata na području grada Srebrenika, a najviše poplavljenih objekata je u Špionici gdje je 15 objekata pod vodom, potvrdio je za RTV Slon gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

”Od jutros je pak situacija stabilnija, kiša pada manjim intenzitetom. Nisu prijavljene nove štete, što je pozitivna informacija.

Pratimo situaciju, a nećemo proglasiti stanje prirodne nesreće. Štete su pak velike, no one se mogu procijeniti tek kada Komisija za procjenu šteta izađe na teren,” rekao je Omerović.



(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.