24.6.2020. 8:19
1
Počinje dvodnevna sjednica VSTV-a, na dnevnom redu izbor potpredsjednika
Dvodnevna redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) počinje danas u 9 sati.

Sjednica je otvorena za javnost i može se pratiti u sjedištu VSTS-a BiH (Kompleks pravosudnih institucija, Kraljice Jelene 88, 71000 Sarajevo), u posebnoj prostoriji putem videolinka, uz obaveznu najavu dolaska 48 sati prije održavanja sjednice.

U skladu sa izmjenjenim Poslovnikom VSTS-a BiH, video i audio snimanje uz korištenje odgovarajuće tehničke opreme akreditovanim predstavnicima medija dopušteno je isključivo u prostoriji predviđenoj za praćenje sjednica putem videolinka. Snimanje u sali u kojoj se održavaju sjednice dopušteno je samo na osnovu posebne odluke Vijeća. 

Na dnevnom redu, između ostalog je i izbor potpredsjednika VSTS-a BiH , kao i Informacija o realizaciji zaključaka sa redovne sjednice VSTV-a.

Među tačkama dnevnog reda su i informacija predsjednika VSTS BiH Milana Tegeltije, informacija direktora Sekretarijata VSTS BiH Admira Suljagića, rezultati rada sudova u 2019. godini, te Analiza radnih procesa evidentiranja troškova krivičnog postupka –preporuke Ureda za reviziju BiH.

Planirano je razmatranje i informacije o tonskom snimanju svih radnji odnosno ročišta u toku krivičnog postupka od strane sudova, kao i Odluke o izmjeni i dopuni odluke o formiranju Radne grupe za strateško planiranje i razvoj CMS/TCMS-a, broj: 09-02-2-36/2019 od 3. januara prošle godine.

Članovi VSTV-a. prema planiranom dnevnom redu, trebali bi donijeti i odluku o izmjeni Odluke o formiranju Radne grupe za unaprjeđenje integriteta i odgovornosti nosilaca pravosudnih funkcija, te razmotriti informaciju o preliminarnim pitanjima u vezi sa načinom obračuna radnih rezultata pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija u 2020. godini.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.