26.6.2020. 11:51
0
Stanivuković: Podnijeli smo 15 krivičnih prijava za proteklih šest mjeseci
Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i predsjednik Mladih demokratskog progresa Banja Luka Ivan Begić podnijeli su danas krivične prijave protiv vlasnika restorana "Agape" u Banjoj Luci zbog, kako smatraju, krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije, te protiv v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Dejana Kusturića za više krivičnih dijela i protiv direktora Studenstskog centra „Nikola Tesla“ Dragoslava Topića za više krivičnih dijela.

Ivan Begić je rekao da je "Agape", u vlasništvu kćerke člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika "radio u vrijeme pandemije koronavirusa i nakon dozvoljenog vremena".

- Taj lokal radi kada hoće i koliko hoće - tvrdi Begić, pojašnjavajući zašto su podnijelu prijavu zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

Zakon, kaže, mora da važi da sve.

Stanivuković je u izjavi novinarima rekao da je ovo 15. prijava koju su podnijeli u proteklih šest mjeseci.

- Želimo jednake uslove za sve, te da u društvu vlada sistem, zakon i red. Svi moramo da poštujemo zdravstvene mjere – rekao je Stanivuković.

Prijavu protiv direktora Studentskog centra "Nikola Tesla" Dragoslava Topića podnijeli zbog toga što su, kako kaže, sve javne nabavke išle direktnim sporazumom i uz „cjepkanje“.

Stanivuković je rekao da su protiv v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Dejana Kusturića podnijeli prijavu za više krivičnih dijela u vezi s poslovima kada su pitanju dijalize, čime je, tvrdi, oštećen budžet RS-a.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.