5.7.2020. 10:00
0
U Sarajevu predstavljena jahta Derubis 44 Fly proizvedena u BiH
Bosanskohercegovačka kompanija "Derubis Yachts" iz Viteza organizirala je večeras u Sarajevu svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.

U svečanoj atmosferi, među brojnim gostima i zvanicama, ceremonijalnom otkrivanju broda prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

"Evo nas na Trgu Bosne i Hercegovine, prisustvujemo promociji bh. proizvoda, proizvedenog od strane vrijednih bh. radnika, u potpunosti od bh. sirovine, sa deset firmi partnera iz cijele BiH, od kojih su tri iz Kantona Sarajevo. Čestitam Denisu i Lejli Kraljević, te svima koji su sudjelovali u ovako jedno važnom projektu", rekao je premijer Nenadić.

Jahta Derubis 44 Fly duga je 14 metara, široka 4,5 metra i visoka 6 metara, a kako je najavljeno iz kompanije "Derubis Yachts", bit će izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.

Prostire se na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.

Proizvodnja se nastavlja dalje. Proizvođač Derubis Yacht sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji deset jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera. Svakog mjeseca iz brodogradilišta u Vitezu će izlaziti po jedna jahta.


(Patria) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.